6 januari 2016

Nytt år...

Jaha ja, så var det januari. En vecka in kommer mitt årsbokslut. Inte så mycket att säga om 2015 faktiskt, det blev lite av ett "jaså" då jag inte fick ut det jag hade hoppats av året.
Vinterträningen inne i Ryahallen gick bra, mot slutet av februari kände jag mig stark. Så kom mars/april...1 vecka sjukuppehåll i början av mars, sedan 2 veckor lätt träning, föjt av drygt 4 veckor i sträck utan träning - se'n var det lite omstart. Efter ett par veckor med två misslyckade tävlingar kom sedan ännu ett sjukuppehåll på 4 veckor.

Jag hade tänkt varit med i landsvägsloppet "Tre Berg" i september. För att klara det 18 mil långa loppet hade jag tänkt mig att klara en 8-milarunda till mina föräldrar i maj, 10 mil till storebror i juni och till föräldrarna och hem - 16 mil - i juli. I så fall hade jag kunnat kört Tre Berg. Med de träningsuppehåll jag fick under våren fick jag aldrig chansen att bygga upp mig tillräckligt, så när jag kämpade med att räta ut kroppen efter en 9-milsrunda i början på augusti bestämde jag att det inte skulle bli av. Tråkigt, men rätt beslut.

Hur gick 2015 totalt då? Jodå, det blev mer tränat än 2014 - 25% mer tid, 46% längre sträcka. Resultatmässigt var det något sämre men något annat kund man inte vänta då tävlingarna var under den sjukdomsdrabbade våren och i juni. SÅ - ett "förlorat" år ur tävlingssynpunkt.

2016 då? Tja - jag fyller 50 och om jag får vara frisk under våren har jag tänkt lämna sportklassen och i stället köra i åldersklass. Detta innebär att jag får köra mot betydligt hårdare motstånd och längre sträckor. Blir kul. Har inga mål då jag ändå gör allt detta för att ha roligt och må bra.

Så - god fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar