5 juli 2015

Min egen Lida-loop...

Eftersom det är meningen att jag ska delta i "Tre Berg"(ett landsvägslopp på 180km) i september börjar det kännas lite aktuellt att försöka få kroppen att palla med lite längre sträckor. Därför hade jag till idag satt ihop en runda på lite drygt 80km, baserad på onsdagens utflykter.
I onsdags körde jag en liten bit på gamla Kindsbanan - en gammal banvall med riktigt fin asfaltbeläggning i underbar natur. Den skulle jag köra lite längre på idag, tänkte jag. Döm om min förvåning när jag strax efter den plats där jag vände i onsdags kommer till en korsning där asfalten tar slut. Grusväg på racer lockar mig inte, då däcken är tunna och smala och jag inte har vare sig slang eller verktyg med på turen. Det blev till att vända. Svängde österut vid första bästa tillfälle för att hitta en annan väg mot Aplared och där ansluta till den ursprungliga rutten. Tog inte lång bit innan asfalten tog slut igen. Då tänkte jag att "skit samma, då kör jag söderut i stället" och fortsatte i riktning mot Kinnarumma. Efter drygt 3 km tog asfalten slut igen. GAAAAHH!!!
Jag vände och satt sedan på vägen tillbaka mot Borås och brottades med tankar på att lägga ner hela passet. Jag kom dock på att jag kunde köra via Gånhester till Dalsjöfors för att där ansluta till ursprungsrundan. Sagt och gjort, jag trampade upp till Gånghester och vek in på den gamla banvallen(mycket nedlagd järnväg i Västra Götaland...). Eftersom jag hade varit igång i 90min - halva planerade tiden - åt jag min banan i flygande fläng. Skönt att sitta upprätt en stund.
Sedan gick det faktiskt bra ända till Fristad. Där svängde jag in till några bekanta för att fylla på vatten - men de var inte hemma. Jag som nästan drack ur medan jag väntade på att de skulle öppna dörren...
Från Fristad bar det iväg upp mot Bredared, det är en klättring på 100m på 5km - där blev det för mycket för mina lår. Från Bredared och hem var det sedan en enda lång pina av mjölksyrebrännande lår.
Jag får nog köra lite fler 2-timmarspass innan jag kan köra längre igen. Runt 60km verkar OK. En tredjedel av Tre Berg...
Dagens Garmin:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar