14 juli 2014

Avbrutet distanspass


En armbåge med lättningshål
Jahapp, så har jag lämnat återbud till Alingsås MTB Challenge. Anledningen? En vurpa.
Jäkligt trist då förra veckan var kanonbra med 4 sköna entimmarspass då allt kändes perfekt. Idag skulle jag bara köra lugna grusvägar och känna hur det funkade för mig med 2 flaskor Vitargo, 2 bananer och 2 Snickers som proviant under ett 3-timmarspass.
Ett knä med lättningshål
Efter drygt 5 minuter kommer jag nerför en grusbacke på ett löparspår. Spåret svänger lätt vänster och jag lutar mig lätt igenom med blicken långt fram. Tydligen skär jag då innerkanten och framhjulet slår i en stubbe. Jag flyger omkull, skrapar rätt djupa sår i knå och amrbåge, lite lätta ytskrapsår på höft och axel och lyckas dra till något i axeln så den nu inte känns särskilt kul alls. Vissa vinklar gör ont att lyfta och att hålla i ett styre lär inte vara aktuellt på ett tag. Typiskt. Jag såg det inte ens som en svår passage. Men det var ju på en enkel transportsträcka Thomas Fogdö gjorde vurpan som invalidiserade honom för många år sedan. Farligt när man har garden nere.
Nåväl - nu är det gjort och ingen idé att grubbla över hur och varför utan bara försöka dra lärdom och vara fokuserad under hela turerna framöver. Först blir det dock troligen ett par veckors vila medan axeln rättar till sig.
Over & out...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar