5 november 2014

Utrymme för förbättring...

Jahapp - idag började inomhussäsongen. Ryahallen var platsen och vi började kl 19 med styrketräning. Det var ett pinsamt besked om att träning behövs...
Efter det var det så kl 19:30 dags för cyklingen. Efter lite inrullning drog vi igång. 3 st 20-minutersintervaller var planen idag. Jag hittade en grupp som jag hängde på. Började rätt OK men det visade sig snabbt att det var den snabba gruppen. Bara att hoppa av - tyvärr fattade jag beslutet lite sent och lyckades knäcka mig lite. Det fick jag lida för resten av kvällen. Efter ett par varv blev jag ikappåkt av en långsammare grupp som jag försökte hänga på. Det gick en stund men se'n fick jag kliva av den också. Och så var det ungefär resten av kvällen, utom sista 20-minutaren där jag direkt började i långsammaste gruppen och lyckades åka med där största delen av passet. Förtog mig lite när jag var uppe och drog i början men efter ett par varvs vila och avvärjande av vadkramper kunde jag hänga på när de passerade mig.

Det var en riktigt tung kväll, formen tycks verkligen inte vara på topp - men då finns det ju mycket utrymme för förbättring!
Dagens pulskurva. Cykelpasset snitt 164/80%, topp 192/94%

2 kommentarer:

 1. Låter som du har lite för mycket vilja och för lite pannben.... Ett förslag som jag använde på inomhus träningen var att bestämma mig för en snitt hastighet och puls att ligga på. Sedan invänta ett par varv för att se vilken grupp som passade mig bäst. Prova det nästa vecka så ska du se att det blir lättare.

  Härligt att se är att du inte fått fotkramp denna dag iallafall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...fotkrampen var inte långt borta!
   Pannbenet finns där - det var det som gjorde att jag fortsatte cykla när vaderna var på väg att krampa. Problemet just nu är att jag är i mycket sämre form än jag vet om, och därför går ut i alldeles för hög fart. Och se'n ligger man i en lugn grupp som känns lite för långsam, så kommer det en annan och glider sakta förbi. Den klarar jag, tänker man. Det går bra ett tag, se'n är det någon som går upp i täten och höjer farten 2-3 km/h. Då är jag rökt...
   Men det var fler som hade svårt med gruppval - det var ju första omgången. Och 20-minutersintervallen är svårast, tycker jag. Blir bättre nästa gång.

   Radera