8 maj 2016

Underbar försommarhelg utan EM men med "Happy Ending"

Min hundrafemtielfte bild från Storsjön...
Haha, med den rubriken blev ni allt nyfikna. Vad gör man inte för att locka besökare.
Efter en ganska dålig vinter och en nästan icke-befintlig vår hände det plötsligt denna veckan. Det började egentligen redan förra helgen med bra väder - fast lite kallt. På söndagens runda hade jag långbent och varmtröja. Tisdagens träning med BCA hade redan lite bättre väder, så då var det kortbent och kortärmat, plus en varmtröja som åkte av till tidtagningsrundorna. I onsdags slutade jag tidigt på jobbet och tog chansen att köra en kort hårdrunda på Rya Åsar, det ena lokala "berget" runt Borås. Den rundan gick i kortkort och allt var underbart.
Torsdagen var dock mindre underbar, då jag kände smärtor nedanför högra knäskålen. För mycket för fort alltså och en lätt överansträngning. Skit...
Nå, långhelgen var ändå till för familjen så torsdag - lördag var helt cykelfria. Idag söndag var planen att jag skulle åka upp till Huskvarna och titta på MTB-EM, men då mitt tilltänkta ressällskap fick stanna hemma med ryggproblem valde jag att prioritera familjen även idag. Såg herrarna via live-sändningen i stället och kunde glädjas åt hur Emil Lindgren jobbade sig uppåt i fältet från en dålig startposition. Härligt, nu är det bra för Emil att fortsätta jobba sig uppåt i rankningen så han får bättre startposition i världscuptävlingarna, och kan kämpa till sig ännu bättre placeringar. Då kanske han kan vara tillbaka i topp 10 nästa år.
Mitt "Happy Ending" då? Jo: när vi hade ätit middag med svärmor och fikat lite kaffe och äppel-/rabarberpaj och jag hade sett färdigt på MTB-EM, drog jag på mig ett kortkort ställ och stack ut på en "tempo-runda" på grusvägarna ner till Gäddered och hem igen. Jag hade egentligen tänkt ta det lugnt, men det kändes så bra i benen så jag började pressa lite i ett kort Strava-segment uppför en liten asfaltbacke. Det kändes också bra, så se'n bara fortsatte jag. Det var helt underbart att bara mata på, luften var bra och min Allebike är fantastisk. När jag tankade upp rundan till Strava, hade jag nytt personbästa på sträckan hem från Storsjön. Och jag som knappt har börjat efter det långa förkylningsuppehållet!
DÄR har ni mitt "Happy Ending" - jag är riktigt glad över min form och min cykel. Nu ska jag bara klara av att köra lite backintervaller i lagom mängd så jag inte överanstränger mig men ändå får upp styrka och syreupptagning så jag orkar köra race i mitten på juni. 6 veckor kvar, om jag skyndar långsamt ska det nog bli riktigt bra och jag ska kunna köra Borås 2-dagars i H50-klassen. Det ska bli riktigt kul!
Min Garmin från idag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar