19 juni 2018

Min träning och cykling 2018 - the story so far...

Förra året körde jag Cykelvasan för första gången, klarade det på lite drygt 3½ timmar. Målet/drömmen i år är att klara det på under 3:30, kanske även under 3:15. Hur det går får vi se, det finns en del faktorer som kommer att påverka möjligheterna. Jag har i år fått med mig min 6 år äldre bror Anders (han som jag tyckte var en cykelgalning när jag kom igång...) i planerna att köra Cykelvasan, vi har bokat en stuga i Lindvallen ett par dygn innan så det ska nog bli en härlig upplevelse. Min cykling i år görs med sikte mot Cykelvasan, alla tävlingar i den kortare XCO-klassen avstår jag från då jag upplever att skaderisken är för stor.

Har precis suttit och tittat igenom mina träningsloggar från första halvan av 2018, blir lite förvånad att jag klarade cykelrallaren så bra som jag gjorde. Är inte ett dugg förvånad att jag känner mig svag och klen emellanåt. Såhär har det sett ut hittills:
Vila 2½v - Träning 2v - Vila 6v - Träning 3ggr (5dgr) - Vila 2v - 1 träningspass - vila 1v - sedan kom jag igång, 1 vecka in i april.
Fram till 9 april hade jag totalt tränat 767 minuter, dvs 12 timmar och 47 min. Som jämförelse kan jag nämna att förra året - när jag beklagade mig över min dåliga försäsongsträning - hann jag med 15 timmar i januari och 15 timmar i mars...
Nå, från 9 april har det flutit rätt bra så det gick fint att köra Cykelrallaren tillsammans med "cykelgalningen" den 3 juni. 64,4 km enligt min Garmin, dessa avverkade vi på precis under 3 timmar och jag kände mig bra vid målgång. Anders hade under vintern/våren tränat med sikte på Vätternrundan som han skulle köra den 15/6, så han var lite orolig för sin MTB-form. Därför blev vår taktik den att hans pulsklocka bestämde farten i motluten, på övriga delar var det Anders som höll i taktpinnen och jag bet mig fast i hans bakhjul. Jovisst, jag låg före och drog en hel del också men då tog jag i för att inte köra för sakta - ville ju inte vara den som höll ner farten - så det blev en ganska hård körning för min del. Dock inte för hård - det gick lite tungt in mot Hallby på slutet men jag kände mig riktigt fräsch vid målgång. Hade druckit över 4 liter vätska i värmen och tuggat i mig 4 gel plus lite saltgurka som fanns i vätskekontrollerna, det verkar ha gjort susen. Vår tid ska enligt listorna på Cykelvasans sidor räcka till en startplats i grupp 12 - exakt vad det blir får vi se, vi har inte skaffat plats ännu så det kan vara fullt i grupp 12-13 när det väl är dags. Vi lär i alla fall starta lite längre fram än jag gjorde förra året. Inte mycket längre fram dock så det blir nog bra - det kändes ju väldigt lagom för mig då.
Denna veckan är jag ledig från jobbet, planen är att jobba lite med hemmagrejer på förmiddagarna och cykla på eftermiddagarna. Började väl sådär igår då regnet och svalkan gjorde att jag tog en extra vilodag. Ikväll är dock avslutning på MTB-träningen med BCA, så där lär jag vara iväg och köra lite intervaller innan vi  tjôtar bort lite tid och blir knottbitna. Resten av veckan ska förhoppningsvis bjuda uppehållsväder så jag ska väl få in ett par pass innan midsommar.
Well - nu ska jag upp och såga/skruva/spika lite på vinden. Fortsättning följer - om inte tidigare så i alla fall efter Cykelvasan(som går den 11 augusti).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar