10 januari 2016

Go' mörkerrunda i spårsnö!

Jahaja, söndag idag. Såhär års betyder det inneträning i Ryahallen, men då jag har känt mig lite rivig i halsen sedan onsdagens hårdkörning, valde jag bort Ryahallsintervallerna idag. I stället blev det sovmorgon, inköp av snöskyffel i bättre skick än den jag hade hemma, sedan lunch hemma med svärmor. Efter lunch lite kafffe, sedan följde vi svärmor hem - en promenad i sakta mak på en dryg timma.
När jag och hustrun kom hem igen använde jag den nya skyffeln en stund, sedan var det dags för en MTB-tur i snön.

Jag tog samma runda som på nyårsafton, idag utan felkörningar. Ändå tog det 58 minuter - 2 minuter längre än nyårsrundan med 2km extra felkörning. Så det gick långsamt idag, snittpuls och maxpuls har dock varit i princip samma som på nyårsafton. Det var en riktigt skön runda med många snabba pareringar när de osynliga spåren under snön drog iväg. Bra bålträning!
Dagens Garmin:

6 januari 2016

Nytt år...

Jaha ja, så var det januari. En vecka in kommer mitt årsbokslut. Inte så mycket att säga om 2015 faktiskt, det blev lite av ett "jaså" då jag inte fick ut det jag hade hoppats av året.
Vinterträningen inne i Ryahallen gick bra, mot slutet av februari kände jag mig stark. Så kom mars/april...1 vecka sjukuppehåll i början av mars, sedan 2 veckor lätt träning, föjt av drygt 4 veckor i sträck utan träning - se'n var det lite omstart. Efter ett par veckor med två misslyckade tävlingar kom sedan ännu ett sjukuppehåll på 4 veckor.

Jag hade tänkt varit med i landsvägsloppet "Tre Berg" i september. För att klara det 18 mil långa loppet hade jag tänkt mig att klara en 8-milarunda till mina föräldrar i maj, 10 mil till storebror i juni och till föräldrarna och hem - 16 mil - i juli. I så fall hade jag kunnat kört Tre Berg. Med de träningsuppehåll jag fick under våren fick jag aldrig chansen att bygga upp mig tillräckligt, så när jag kämpade med att räta ut kroppen efter en 9-milsrunda i början på augusti bestämde jag att det inte skulle bli av. Tråkigt, men rätt beslut.

Hur gick 2015 totalt då? Jodå, det blev mer tränat än 2014 - 25% mer tid, 46% längre sträcka. Resultatmässigt var det något sämre men något annat kund man inte vänta då tävlingarna var under den sjukdomsdrabbade våren och i juni. SÅ - ett "förlorat" år ur tävlingssynpunkt.

2016 då? Tja - jag fyller 50 och om jag får vara frisk under våren har jag tänkt lämna sportklassen och i stället köra i åldersklass. Detta innebär att jag får köra mot betydligt hårdare motstånd och längre sträckor. Blir kul. Har inga mål då jag ändå gör allt detta för att ha roligt och må bra.

Så - god fortsättning!